About This Project

Scope: Mellor Primary School

 

The aim was for a low energy building, which uses natural and locally sourced materials.

The extension includes a new classroom, SEN room, a new library and an extension to the hall as well as ancillary accommodation. The existing building was reconfigured to provide an enlarged multi-use community space.

The design is constructed of natural materials such as timber shakes and straw bale insulation as well as reclaimed materials.

The design incorporates a 'habitat wall' on the east elevation. This is made up of a range of reclaimed materials and was designed to promote biodiversity by providing planting pockets, nesting boxes and bug habitats.

The project has recently won a Royal institute of British Architects (RIBA) North West project of the year award and is nominated for several other awards.

 

Next Project

Related Projects